edgeguide och microsoft användningsanalys, omfattning och statistik av adoption
Blogg

Adoption av O365 – Hitta problemen och agera

Det finns dock mycket som kan fälla krokben för en framgångsrik adoption av Office 365. Och problem kan uppträda där de minst är anade, inte minst i stora organisationer som rymmer skilda kulturer och förutsättningar. Ibland är hindren komplexa, ibland oväntat banala.

Lyckligtvis finns det smarta sätt att upptäcka problemen – inte minst genom Microsoft 365 Usage Analytics.

Verktyget ger dig insikt i hur din organisation använder de olika tjänsterna i Office 365. En “dashboard” ger dig översikt, men du kan också bryta ned statistiken på många sätt – ända ned på plats och avdelning.

Hos en kund upptäckte våra adoption-konsulter att en specifik avdelning hade ett mycket lägre nyttjande av OneDrive än alla andra, vilket förstås kan leda till brister i produktivitet. Anledningen var att OneDrive fungerade dåligt i deras specifika nätverksmiljö. I stället gjorde de som många andra gör i samma situation: De sökte egna lösningar och började använda DropBox för fildelning. Väl funnet var problemet enkelt att lösa.

Vad står i vägen för en framgångsrik adoption i din organisation, och hur du kan agera för att åtgärda problemen. Handlar det om arbetssätt eller IT-infrastruktur? Väljer användarna andra verktyg? Ser de inte nyttan eller vet de inte hur de ska göra? Behövs bättre utbildning? Rätt uppföljning och analys ger dig insikterna du behöver.

Ali Qureshi

Senior Architect O365

Ali combines extensive IT management know-how and effective project management skills to achieve business transformation using IT