Nyheter

Junior lösningsarkitekt med fokus på office 365 och Microsoft Azure

Är du i början av din karriär och vill utvecklas långsiktigt i en roll med fokus på lösningsarkitektur, säkerhet, migrering och införande av lösningar i Office 365 och Microsoft Azure? Trivs du med daglig kundkontakt och har lätt för att förstå kunders tekniska behov, hitta skräddarsydda lösningar och verkställa dessa i praktiken? Då bör du söka rollen som junior lösningsarkitekt. Urvalet sker löpande vilket innebär att de ansökningar som kommer in först har störst chans att gå vidare i processen.

Om tjänsten

Du kommer vara en del i ett team hos kunden där du arbetar tillsammans med utvecklare och projektledare för att skapa innovativa och säkra lösningar i Office 365 och Azure. I rollen kommer du inledningsvis arbeta dedikerat mot en stor kund med många användare, då du har tekniskt helhetsansvar över deras projekt som gäller införandet av office 365. Vi på Edgeguide lägger stort fokus på service och trovärdighet i våra leveranser och det råder en öppen och positiv företagskultur där medarbetarna delar med sig av erfarenheter och arbetar som ett team.

Arbetsuppgifter

I rollen arbetar du i kundprojekt med att definiera och leverera smarta och säkra lösningar för Office 365 där säkerhet för bland annat mobila enheter är en viktig del. Arbetet sker i projektform och du kommer att arbeta cirka 50 % på kontoret och 50 % ute hos kund. I rollen arbetar du bland annat i säkerhetsprogramvaran EMS (Enterprise Mobility + security) och utifrån framställd kravspecifikation blir din uppgift att identifiera lösningar, rekommendera och slutligen sätta upp en projektplan för kunden. Därefter ansvarar du tillsammans med projektledare och utvecklare för implementationen av lösningen. Du kommer till exempel att:

 • Skräddarsy tekniska lösningar utifrån kundens behov
 • Arbeta på plats hos kunden med kravställning på befintliga och nya lösningar
 • Implementera tekniska lösningar för kunden genom att arbeta i team med projektledare och utvecklare

Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom molnarkitektur och IT-säkerhet i en bred roll med helhetsansvar. Du får möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper inom IT-säkerhet och på sikt finns goda utvecklingsmöjligheter på företaget då vi är i en expansionsfas.

Den vi söker

Vi söker dig som:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande kunskap genom arbete eller egna intressen
 • Har grundläggande kunskaper inom IT-säkerhet
 • Har ett tekniskt intresse
 • Talar flytande Svenska och Engelska då detta är ett krav hos våra kunder

Det är meriterande om du:

 • Har arbetat i en teknisk support eller liknande roll tidigare
 • Har erfarenheter av att arbeta från start till mål i tekniska projekt
 • Har tidigare erfarenhet av arbete inom sälj

Som person är du driven och trivs med kundkontakt samt lägger vikt vid struktur, tydlighet och professionalism. Då rollen skapas från grunden är det viktigt att du är driven och känner dig bekväm med att ta ett stort ansvar och inte räds för att anta nya utmanande arbetsuppgifter. Du bör känna dig säker på din tekniska kunskap då du kommer vara den mest tekniska i teamet du befinner dig i.

Övrig information
 • Start: omgående
 • Omfattning: Heltid 100%
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Fridhemsplan
 • Skicka din ansökan till oss på rekrytering@edgeguide.com.
Om EdgeGuide

EdgeGuide är ett företag som levererar innovativa applikationer som förbättrar verksamhetsprocesser, informations- och kompetensutbyte. Affärsfokus är att skapa lösningar för webb och mobila enheter som knyter samman interna och externa system.

Edgeguides namn innehåller två tydliga löften. Vi är vassa på att flytta gränser. Att möjliggöra det som förut inte var möjligt. Men riktig förändring sker inte utan att alla är med på tåget. Vi är guiden som pratar klarspråk och förstår de verkliga utmaningarna, som verkligen får saker att hända, och som inte släpper uppdraget innan allt fungerar.

Levereransen består i de flesta fall av nyckelfärdiga system från kravspecifikation till driftfärdig lösning ofta inklusive hosting och förvaltning av systemet. Kunderna finns inom ett stort antal branscher, från webbaserade system för övervakning och styrning av larmenheter till extranät för försäkringsbolag. Projekten drivs i Scrum-team.

Edgeguide utvecklar även egna molntjänster för mobil och webb. Företagets lösningar har blivit nominerade till olika priser, bland annat årets IT-projekt hos IDG.

Ali Qureshi

Senior Architect O365

Jag har över 23-års erfarenhet av migreringar till och från olika plattformar. Kontakta mig så kan jag berätta mer om mina erfarenheter!