Kom igång gratis med Microsoft Teams
Blogg

COVID-19: Gratis Microsoft Teams, CoreView hjälper användarna

I rådande tider har kommunikation och möjligheten att arbeta hemifrån blivit nyckelspelare för att upprätthålla en effektiv verksamhetsdrift. Men trots det stundtals digra läget på olika håll finns ändå ljusglimtar. En sådan är att Microsoft under det kommande halvåret erbjuder kostnadsfri användning av Microsoft Teams via en anpassad E1-licens.

Teams är en applikation som för många organisationer blivit en självklar del i att sköta den dagliga administrationen och kommunikationen – inte minst när arbete sker hemifrån. För att på ett snabbt sätt komma igång med distansarbetet i Microsoft Teams har CoreView skapat kostnadsfria instruktionsvideor som går igenom det grundläggande i applikationen.

Från Skype till Teams

Att jämföra Skype med Teams visar påtagliga skillnader. Teams är Microsofts mer moderna efterträdare till Skype. Det är en mångsidig plattform där det finns möjlighet att ringa, chatta, dela filer och hålla kontakt. Den omfattande integreringen med andra Microsoft-applikationer samt SharePoint gör Teams till ett naturligt nav. Det finns även möjlighet att skapa kanaler, eller Teams, vilket gör att projekt och personer kan delas in i grupper där endast de för projektet relevanta medlemmarna och filerna finns.

I CoreViews plattform CoreLearning finns steg-för-steg-guider och instruktionsvideor som tacklar övergången från Skype till Teams med lätthet. Det innebär att det inte krävs några långdragna seminarier eller omfattande texter att plöja igenom. Du får informationen som behövs på ett matnyttigt sätt, som inte behöver innebära några stopp i den dagliga verksamheten.

Några av instruktionsvideorna till Teams är dessa:

 1. Hitta till chatt och filer
 2. Vidarekoppla samtal
 3. Spela in möten
 4. Schemalägg ett möte
 5. Skicka meddelanden till personer eller grupper
 6. Dela skärm och program under ett möte
 7. Dela filer i en chatt

Även för användarna av Office 365 och Teams

För användare som är vana att hantera Teams finns videor som går in på djupet om den mer avancerade funktionaliteten. Dessa videor förklarar funktioner som gör det lättare att effektivisera Microsoft Teams-användningen. Detta videobibliotek inkluderar bland annat följande:

 1. Lägg till och hantera kontakter
 2. Skicka eller hantera meddelanden i röstbrevlådan
 3. Skapa, ladda upp eller ta bort filer
 4. Hantera filer
 5. Organisera snabba möten
 6. Schemalägg möten med dina Teams-medlemmar
 7. Kom åt Teams-filer i SharePoint
 8. Skapa nya Teams-kanaler
 9. Hantera dina aviseringsinställningar
 10. Anpassa ditt Teams

JITL – räddaren i nöden

JITL står för Just-In-Time Learning och åsyftar korta och snabba hjälpvideor som dyker upp i samband med att funktioner används. Ny användare i Teams? Då finns det kortfattade förklaringar för olika funktioner, som dyker upp allt eftersom du använder applikationen. Att kombinera användning med inlärning är ett vinnande koncept, och är precis vad JITL handlar om. Läs mer om Just-In-Time Learning.

Upptäck CoreDiscovery

Till och med augusti erbjuder CoreView produkterna CoreLearning och CoreAdoption helt gratis. De hjälper både nya och vana användare av Microsoft Teams att maximera produktiviteten i applikationen.

För att göra det extra lätt att dela videorna som beskrivits ovan finns plattformen CoreDiscovery. Här kan du få en överblick över all viktig information om Office 365-tenanten. Det inkluderar exempelvis detaljerad applikationsanvändning, säkerhetsrisker och licensinformation med förslag på licensoptimering.

I CoreDiscovery kan användare gå in för att se instruktionsvideor samt få vidare vägledning vid behov, vilket gör att inlärningen och Microsoft Teams-användningen kan ske helt på distans. CoreDiscovery ger alla användare ett brett urval av resurser och hjälpmedel för att sköta arbete hemifrån.

Låt inte distansarbete vara en faktor som håller verksamheten tillbaka. Låt det istället bli ett startskott för att skapa rutiner som främjar goda arbetssätt – nu och framåt.

Registrera dig på CoreDiscovery

Om du har frågor eller vill registrera dig över telefon kan du ringa Ali Qureshi på 070 – 321 11 15.