Cloud Strategy

För att en molnsatsning ska bli lönsam behöver den vara välplanerad och framtidsorienterad. De strategiska bitarna är vad som försäkrar en långsiktig utveckling. EdgeGuide är rådgivare till ledningsgrupper och beslutsfattare, där vi ständigt arbetar för att molnsatsningar ska bli lyckade.

Strategier för identitetshantering

Effektiv identitetshantering i storföretag är svårt att sätta upp. Men när det sker på rätt sätt så kan det skydda mot till exempel dataläckage men även mot intrång.

EdgeGuide hjälper med att sätta upp strategier och policyer för att hantera identiteter och användaråtkomst under hela livscykeln – från onboarding till offboarding, och i andra fall då behörighetsbilden förändras.

Strategiskt arbete för molnsäkerhet

Att flytta till molnet innebär en värld av nya möjligheter. Men bland de många fördelarna så finns också risker och därför måste det finnas ett säkerhetstänk. Dra nytta av de exempelvis mjukvaror eller plattformar som tjänster och virtuella brandväggar. Eller prova distribuera resurser i isolerade virtuella miljöer för att minska konsekvensen av intrång.

EdgeGuide hjälper med att se över tjänsteutbudet och forma den mest kraftfulla lösningen för er. Släpp tankar på underhåll och leverantörskontakter, avnjut i stället bara en effektiv och säker molnmiljö.

Transformation med molnet

Med vår erfarenhet från att ha migrerat kunder till molnet så känner vi väl till utmaningarna som en migrering medför. För att säkerställa rätt strategiska beslut så behöver alla beslutsfattare ha en tydlig bild av de önskade affärsresultaten, vare sig det handlar om kostnadsbesparingar, time-to-market eller något annat. Efter det kommer utvärdering av tekniska och ekonomiska konsekvenser, där ett välunderbyggt business-case skapas. Slutligen kommer processen att utvärdera alla organisationens it-system för att besluta om det bästa sättet att drifta dem i molnet, göra organisationen redo, rätt implementeringsalternativ, migrera, säkra och hantera molnmiljön.

När du börjar din resa till molnet, låt oss hjälpa dig i att planera och implementera varje steg för att ge en sömlös upplevelse med minimal påverkan på den dagliga verksamheten.

Azure-kostnadsoptimering

Att flytta till Microsoft Azure i molnet är enkelt. Men att införa nya tankesätt och strategier är allt annat än enkelt. Kostnadsoptimeringen är ett av de viktigaste områdena för att Azure ska bli en lönsam investering. Vi hjälper kunder att ta till fördelarna med Azure samt undvika onödiga kostnadsposter.

Vi analyserar bland annat servrarnas drifttid, att de virtuella maskinerna har rätt standard och storlek, och att flexibilitetsnivån är rätt. Passar automatisk skalning behovsmässigt allokera eller deallokera resurser? Är Azure Hybrid Benefit det bästa eller är det mer kostnadseffektivt att betala för licenser utifrån den faktiska användningen? EdgeGuide hjälper med det här och mer, oavsett om flytten är från marken till molnet eller från hög kostnad till lägre.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande till oss här och beskriv kortfattat vilka långsiktiga mål ni har och hur vi kan hjälpa er att nå dem. Vi hör av oss så fort vi kan.

Referenser

Vad våra kunder säger om oss

Primär logga för företaget Onitio

"Vi stod inför en mångfacetterad och komplex migrationsutmaning efter en carve-out. Vi kontaktade EdgeGuide som förespeglade en smidig övergång från Google Workspace till Microsoft 365 med minimal påverkan på verksamheten – och de levererade felfritt. De försåg oss också med kommunikationsstrategier och material så att alla användare kunde förbereda sig före, under och efter övergången. Vi är nu f...

Erik Myrstuen

CIO, Onitio

The primary logo of the company twoday

"EdgeGuide visade sig vara den perfekta partnern för vår migreringsresa från Google Suite till Microsoft 365. Tjänsterna som EdgeGuide tillhandahöll var skräddarsydda för att möta våra unika krav, blandningen av tålamod och skicklighet navigerade oss genom den nödvändiga förändringsresan. På twoday så leder vi själva våra kunder genom det komplexa landskapet av digital transformation och är ett av...

Finn Uldum

Technical Director, twoday

"Vi behöver professionella leverantörer och EdgeGuide passar bra in i vårt team. Eftersom vi lever i ständig förändring så behöver vi avancerad it-projektledning och modellering inom it-arkitektur. Konsulterna på EdgeGuide tänker långsiktigt men får snabbt processer i rullning. Vi rekommenderar EdgeGuide varmt."

Krister Tånneryd

COO

"EdgeGuide har hjälpt vår internationella organisation att driva effektiva it-projekt, både mellan länder och mot leverantörer. Vi har nu en stabilare grund med fler standardiserade processer när vi gör nya M&A-affärer. Bland annat kommunikation, styrning och kostnadseffektivitet har blivit bättre tack vare EdgeGuide."

Marcus Johansson

IT manager

"När vi behövde hjälp med tekniska bitar runt en rebranding var EdgeGuide snabba med att få på plats det vi behövde. När vi gör nya bolagsaffärer så är EdgeGuide en självklar stöttepelare som ser till att både strategiska och operativa processer är på plats."

Anna Börjesson

CMO

"EdgeGuide är ett av de mest pålitliga och kompetenta it-företagen jag någonsin jobbat med. Hög integritet och hög kunskapsstandard. Med det mycket handlingskraftiga och kunniga teamet kunde vi skapa en effektiv implementation av Microsoft 365 i en komplex och decentraliserad global organisation."

Christian Kohl

COO

"Vi litar på EdgeGuide och deras expertis. När vi ville vidareutveckla vår plattform med verktyg för administrering och automatisering så var det en självklarhet att fortsätta det goda samarbetet."

Robert Nibelius

VD/CEO

"EdgeGuide var en viktig partner i vår transformationsresa, med deras metodik kunde vi på ett systematiskt och framgångsrikt sätt migrera mycket av vår affärslogik till molnet."

Vladimir Simic

CIO

"Vi valde att jobba med EdgeGuide när vi var i startgroparna för vårt adoption-initiativ. EdgeGuide hjälpte oss att hitta ett adoption-ramverk och ett angreppssätt som passar vår organisation."

Ellen Stenmar

IT Manager Training and Education

"Genom att säkerheten sätts i främsta rummet är det tryggt att driva projekt tillsammans med EdgeGuide."

Sune Nanberg

VD/CEO

”Med EdgeGuides hjälp lyckas vi flytta våra Lotus Notes applikationer till Office 365 och har nu en tydlig strategi för hur framtida migreringar ska genomföras.”

Thomas Hansén

Head of IT

"EdgeGuide kan alltid möta riktigt komplexa tekniska utmaningar och samtidigt tillfredsställa säkerhetsbranschens högt ställda krav på cybersäkerhet."

Anders Johansson

VD/CEO

“Migrering av Notes-applikationer till Office 365 är stor utmaning som kräver kunskap och erfarenhet. Med hjälp av EdgeGuide har vi minimerat både risk och kostnad och inte minst fått riktigt nöjda användare.”

Ossi Bashiri

VD/CEO

"Min erfarenhet av Edgeguide är att de har väldigt bra kompetens i applikationsutveckling i SharePoint Online & Office365. De projekt jag har haft deras hjälp i har alltid uppnått utlovat resultat i så väl funktion som tid och kostnad."

Pelle Jonsson

Collaboration Application Governor

”EdgeGuide skapar en öppen dialog som är bra och gör att det blir lätt att samarbeta. Det är prestigelöst och personligt. Man hittar praktiska lösningar och kommer i mål. Det är ingen känsla av vi och dem.”

Max Zomborszki

Head of IT

”Vid införandet av Office 365 har det varit viktigt att satsa på adoption och identifiera olika användargruppers WIIFM (What's In It For Me). Med EdgeGuide har vi fått organisationen att hitta drivkrafterna som möjliggör nya, smarta sätt att samarbeta.”

Carlos Castaneda

Digital Workplace Manager

”Edgeguide har en väldigt hög servicegrad. De släpper inte taget förrän allt fungerar som det ska.”

Ingmar Blomqvist

Digital Workplace Manager, Global IT Sourcing