Migrering från Notes till Microsoft 365

Att gå från Notes och Domino till molnet och Microsoft 365 kan vara en stor utmaning, främst när det gäller applikationer. Men vi vet hur man gör, utan att det stör verksamheten.

Om tjänsten

Migrering från Notes till Microsoft 365

Att ta steget från Notes och Domino är handlar i dag inte om frågan om, utan hur. För det är så klart en utmaning. En migrering från Notes till Microsoft 365 påverkar alla, från helpdesk till företagsledning. Det kan handla om hundratals applikationer, invanda arbetssätt och mängder av information.

Att migrera från Notes och Domino till Microsoft 365 kräver kunskap om båda plattformarna, vilket kan vara svårt att hitta. Men det är precis vad vi på EdgeGuide har.

Tekniken har förändrats och vi hjälper i dag våra kunder till framgång i Microsoft 365 och SharePoint. Och vi förstår att framgång kräver rätt strategi, teknisk kompetens och inte minst – förståelse för affären och användarna.

Kontakta oss

Erbjudande

Best Practice Workshop för migrering av Notes till Microsoft 365

En migrering från Notes till Microsoft 365 riskerar att bli ett evighetsprojekt med höga risker. Det hjälper vi dig att undvika. Vi tillämpar en metodik som gör att vi snabbt kan analysera och klassificera dina befintliga applikationer för att identifiera vilka som kan migreras direkt med hjälp av verktyg och vilka som kräver att funktionerna byggs om i SharePoint Online. Utifrån resultatet skapar vi tillsammans en migreringsplan.

Migreringsarbetet kommer snabbt igång och slutförs enligt tidplan och budget, oavsett komplexitet.

Genom en gemensam workshop ger vi dig:

  • En effektiv klassificeringsmodell (A, B och C) för Notes-applikationer utifrån komplexitet. A och B går att implementera med standardfunktioner i SharePoint Online, medan C kräver programutveckling.
  • Metodik för att skapa en full migreringsplan för din organisation, exempelvis med uppskattad resursåtgång för varje migrerad applikation
  • “Best practice” för migrering, applikationsutveckling och adoption.
  • Kunskap om utmaningar och alternativa lösningsmodeller i SharePoint Online vid migrering.
  • Kunskap om säkerhetsmodellen i SharePoint Online jämfört med Notes.
  • Genomgång av olika typer av migreringsverktyg.
Jag vill veta mer om workshopen
Migrering till O365
Erbjudande

Seniora migreringskonsulter

Våra migreringskonsulter har flerårig erfarenhet från både stora och små organisationer. De vet hur man tacklar inte bara tekniken utan även de svåraste kulturella, organisatoriska och projektmässiga utmaningarna. Behöver du lyckas med en Notes-migrering till Microsoft 365 som uppfyller både de viktigaste affärsmålen och ger nöjda användare kan vi ge dig den expertis och senioritet som du behöver.

Jag vill veta mer om workshopen
Referenser

Vad våra kunder säger om oss

"Vi behöver professionella leverantörer och EdgeGuide passar bra in i vårt team. Eftersom vi lever i ständig förändring så behöver vi avancerad it-projektledning och modellering inom it-arkitektur. Konsulterna på EdgeGuide tänker långsiktigt men får snabbt...

Krister Tånneryd

COO

"EdgeGuide har hjälpt vår internationella organisation att driva effektiva it-projekt, både mellan länder och mot leverantörer. Vi har nu en stabilare grund med fler standardiserade processer när vi gör nya M&A-affärer. Bland annat kommunikation, styrning ...

Marcus Johansson

IT manager

"När vi behövde hjälp med tekniska bitar runt en rebranding var EdgeGuide snabba med att få på plats det vi behövde. När vi gör nya bolagsaffärer så är EdgeGuide en självklar stöttepelare som ser till att både strategiska och operativa processer är på plat...

Anna Börjesson

CMO

"EdgeGuide är ett av de mest pålitliga och kompetenta it-företagen jag någonsin jobbat med. Hög integritet och hög kunskapsstandard. Med det mycket handlingskraftiga och kunniga teamet kunde vi skapa en effektiv implementation av Microsoft 365 i en komplex...

Christian Kohl

COO

"Vi litar på EdgeGuide och deras expertis. När vi ville vidareutveckla vår plattform med verktyg för administrering och automatisering så var det en självklarhet att fortsätta det goda samarbetet."

Robert Nibelius

VD/CEO

"EdgeGuide var en viktig partner i vår transformationsresa, med deras metodik kunde vi på ett systematiskt och framgångsrikt sätt migrera mycket av vår affärslogik till molnet."

Vladimir Simic

CIO

"Vi valde att jobba med EdgeGuide när vi var i startgroparna för vårt adoption-initiativ. EdgeGuide hjälpte oss att hitta ett adoption-ramverk och ett angreppssätt som passar vår organisation."

Ellen Stenmar

IT Manager Training and Education

"Genom att säkerheten sätts i främsta rummet är det tryggt att driva projekt tillsammans med EdgeGuide."

Sune Nanberg

VD/CEO

”Med EdgeGuides hjälp lyckas vi flytta våra Lotus Notes applikationer till Office 365 och har nu en tydlig strategi för hur framtida migreringar ska genomföras.”

Thomas Hansén

Head of IT

"EdgeGuide kan alltid möta riktigt komplexa tekniska utmaningar och samtidigt tillfredsställa säkerhetsbranschens högt ställda krav på cybersäkerhet."

Anders Johansson

VD/CEO

Aktuellt

Relaterade artiklar

Blogg
Microsoft Teams – 5 år senare
Det har gått ganska precis ett halvt decennium sedan Microsoft lanserade Microsoft Teams för allmänheten. Och de senaste åren har utvecklingen gått me...
Blogg
Dataklassificering – en översikt
Med den ökande cyberbrottsligheten så är det svårt att hålla jämna säkerhetssteg. It-säkerhetsbolaget Truesec uppger bland annat att ransomware-attack...
Blogg
Rekommendationer för att stärka uppköpets it
Fusioner och förvärv, eller mergers & acquisitions – förkortat M&A, är ett numera vanligt sätt att öka ett bolags omsättning. M&A-affärer ...