Migrering från Notes till Office 365

Att gå från Notes och Domino till molnet och Office 365 kan vara en stor utmaning, främst när det gäller applikationer. Men vi vet hur man gör, utan att det stör verksamheten.

Om tjänsten

Migrering från Notes till Office 365

Att ta steget från Notes och Domino är handlar i dag inte om frågan om, utan hur. För det är så klart en utmaning. En migrering från Notes till Office 365 påverkar alla, från helpdesk till företagsledning. Det kan handla om hundratals applikationer, invanda arbetssätt och mängder av information.

Att migrera från Notes och Domino till Office 365 kräver kunskap om båda plattformarna, vilket kan vara svårt att hitta. Men det är precis vad vi på EdgeGuide har.

Tekniken har förändrats och vi hjälper i dag våra kunder till framgång i Office 365 och SharePoint. Och vi förstår att framgång kräver rätt strategi, teknisk kompetens och inte minst – förståelse för affären och användarna.

Kontakta oss

Erbjudande

Best Practice Workshop för migrering av Notes till Office 365

En migrering från Notes till Office 365 riskerar att bli ett evighetsprojekt med höga risker. Det hjälper vi dig att undvika. Vi tillämpar en metodik som gör att vi snabbt kan analysera och klassificera dina befintliga applikationer för att identifiera vilka som kan migreras direkt med hjälp av verktyg och vilka som kräver att funktionerna byggs om i SharePoint Online. Utifrån resultatet skapar vi tillsammans en migreringsplan.

Migreringsarbetet kommer snabbt igång och slutförs enligt tidplan och budget, oavsett komplexitet.

Genom en gemensam workshop ger vi dig:

  • En effektiv klassificeringsmodell (A, B och C) för Notes-applikationer utifrån komplexitet. A och B går att implementera med standardfunktioner i SharePoint Online, medan C kräver programutveckling.
  • Metodik för att skapa en full migreringsplan för din organisation, exempelvis med uppskattad resursåtgång för varje migrerad applikation
  • “Best practice” för migrering, applikationsutveckling och adoption.
  • Kunskap om utmaningar och alternativa lösningsmodeller i SharePoint Online vid migrering.
  • Kunskap om säkerhetsmodellen i SharePoint Online jämfört med Notes.
  • Genomgång av olika typer av migreringsverktyg.
Jag vill veta mer om workshopen
Migrering till O365
Erbjudande

Seniora migreringskonsulter

Våra migreringskonsulter har flerårig erfarenhet från både stora och små organisationer. De vet hur man tacklar inte bara tekniken utan även de svåraste kulturella, organisatoriska och projektmässiga utmaningarna. Behöver du lyckas med en Notes-migrering till Office 365 som uppfyller både de viktigaste affärsmålen och ger nöjda användare kan vi ge dig den expertis och senioritet som du behöver.

Jag vill veta mer om workshopen
Referenser

Vad våra kunder säger om oss

"Vi litar på EdgeGuide och deras expertis. När vi ville vidareutveckla vår plattform med verktyg för administrering och automatisering så var det en självklarhet att fortsätta det goda samarbetet."

Robert Nibelius

VD/CEO

"EdgeGuide var en viktig partner i vår transformationsresa, med deras metodik kunde vi på ett systematiskt och framgångsrikt sätt migrera mycket av vår affärslogik till molnet."

Vladimir Simic

CIO

"Vi valde att jobba med EdgeGuide när vi var i startgroparna för vårt adoption-initiativ. EdgeGuide hjälpte oss att hitta ett adoption-ramverk och ett angreppssätt som passar vår organisation."

Ellen Stenmar

IT Manager Training and Education

"Genom att säkerheten sätts i främsta rummet är det tryggt att driva projekt tillsammans med EdgeGuide."

Sune Nanberg

VD/CEO

”Med EdgeGuides hjälp lyckas vi flytta våra Lotus Notes applikationer till Office 365 och har nu en tydlig strategi för hur framtida migreringar ska genomföras.”

Thomas Hansén

Head of IT

"EdgeGuide kan alltid möta riktigt komplexa tekniska utmaningar och samtidigt tillfredsställa säkerhetsbranschens högt ställda krav på cybersäkerhet."

Anders Johansson

VD/CEO

“Migrering av Notes-applikationer till Office 365 är stor utmaning som kräver kunskap och erfarenhet. Med hjälp av EdgeGuide har vi minimerat både risk och kostnad och inte minst fått riktigt nöjda användare.”

Ossi Bashiri

VD/CEO

"Min erfarenhet av Edgeguide är att de har väldigt bra kompetens i applikationsutveckling i SharePoint Online & Office365. De projekt jag har haft deras hjälp i har alltid uppnått utlovat resultat i så väl funktion som tid och kostnad."

Pelle Jonsson

Collaboration Application Governor

”EdgeGuide skapar en öppen dialog som är bra och gör att det blir lätt att samarbeta. Det är prestigelöst och personligt. Man hittar praktiska lösningar och kommer i mål. Det är ingen känsla av vi och dem.”

Max Zomborszki

Head of IT

”Vid införandet av Office 365 har det varit viktigt att satsa på adoption och identifiera olika användargruppers WIIFM (What's In It For Me). Med EdgeGuide har vi fått organisationen att hitta drivkrafterna som möjliggör nya, smarta sätt att samarbeta.”

Carlos Castaneda

Digital Workplace Manager

Aktuellt

Relaterade artiklar

Blogg
Vanliga frågor om GDPR
Vägen framåt för molntjänster inom EU är svår. Delvis efter den så kallade Schrems II-domen så uppstod många frågetecken om vad som verkligen gäller f...
Blogg
Schrems, GDPR, FISA och CLOUD Act – en översikt
Efter den omtalade Schrems II-domen så har många frågetecken uppkommit gällande integritet och personuppgifter på internet. Och just vad som rekommend...
Blogg
Cyberförsäkringar – en översikt
En cyberförsäkring, även kallad cybersäkerhetsförsäkring (på engelska cyberinsurance och cybersecurity insurance), är en typ av försäkring som ämnar a...