SaaS Management för Microsoft 365

Det behövs en förvaltningsstrategi för att kontinuerligt få ut så mycket som möjligt till lägsta möjliga pris i Microsoft 365. Låt EdgeGuide sköta det så ni kan frigöra resurser till annat.

Om tjänsten

SaaS Management för Microsoft 365

Microsoft 365 är i grunden inte en tjänst utan ett antal olika – Exchange, Teams, Flow, Sharepoint för att nämna några. Mellan de olika applikationerna finns skillnader i t.ex. behörigheter, säkerhetskrav, användning och kostnad. Därför är det viktigt att löpande analysera enskilda applikationer och licenstyper – jämföra dessa med den faktiska användningen och nyttan, och vidta åtgärder där det behövs.

För att informera om några av utmaningarna med effektiv SaaS management har vi tagit fram en white paper. Där finns information och lösningsförslag för en del av sakerna vi rekommenderar att tänka på.

Ladda ner vår white paper om de 6 största utmaningarna i Microsoft 365

Läs om de 6 största utmaningarna för SaaS management i Microsoft 365, och se hur vår samarbetspartner CoreView kan hjälpa dig. Läs mer om CoreView.

Här kan du ta del av materialet

Ange din mejladress så skickar vi dig en länk till white paper-dokumentet.

Kontakta oss

Erbjudande

Microsoft 365 Health Check med CoreView

En bra utgångspunkt är att skaffa sig en överblick av utgångsläget. Du kan göra det gratis med en så kallad Health Check.

Edgeguide Microsoft 365 Health Check är en omfattande, kostnadsfri genomgång, analys och utvärdering av hela Microsoft 365-miljön. Vi skickar sedan en rapport där du kan få insikt i och förslag till hur licenskostnaderna kan optimeras. Eventuella sårbarheter i miljön listas också, och vi ger en detaljerad bild över hur de olika tjänsterna i Microsoft 365 används av olika användargrupper i din organisation.

Du får bland annat veta:

  • Hur många licenser som är inaktiva.
  • Vilka tjänster som knappt används.
  • Hur många filer som delas på ett riskfyllt sätt.
  • Hur många användare som har olika administratörsrättigheter.
  • Var säkerhets- och compliance-risker föreligger, samt ett förslag på åtgärdsplan.

Lämna din e-postadress här för att anmäla dig för en Health Check

office 365 migrering, utveckling och säkerhet
Erbjudande

Workshop SaaS Management av Microsoft 365

Genom tjänsteorienterad förvaltning fokuserar vi på produktivitet både för den enskilda medarbetaren och i hela organisationen. Vi har tagit fram en modell som används för att sköta förvaltningen av Microsoft 365 för flera internationella organisationer.

Vår workshop – SaaS management av Microsoft 365:

  • Ger en metod för att bedöma vilka tjänster IT-organisationen ska erbjuda, vilka kapaciteter som behöver utvecklas och hur du identifierar behov hos användarna.
  • Förmedlar information om hur du identifierar och minimerar riskerna vid introduktion av nya tjänster i Microsoft 365.
  • Presenterar best practices för hur du förbereder och introducerar nya tjänster till användarna.
  • Informerar om hur du bygger en effektiv support och incidenthantering för Microsoft 365.
  • Ger dig en rapport med de områden du bör prioritera utifrån vår analys.

 

Fyll i din e-postadress för att få mer information om SaaS managment-workshopen

Office 365 säkerhet
Erbjudande

Anlita seniora SaaS Management experter

Våra SaaS Management konsulter har många års erfarenhet från multinationella organisationer och vet hur man tacklar även de svåraste organisatoriska och tekniska utmaningarna. Behöver du lyckas med Microsoft 365-förvaltningen kan vi ge dig precis den expertis och senioritet som du behöver.

Fyll i din mejladress här så kontaktas du snart av en expert

Referenser

Vad våra kunder säger om oss

"Vi behöver professionella leverantörer och EdgeGuide passar bra in i vårt team. Eftersom vi lever i ständig förändring så behöver vi avancerad it-projektledning och modellering inom it-arkitektur. Konsulterna på EdgeGuide tänker långsiktigt men får snabbt...

Krister Tånneryd

COO

"EdgeGuide har hjälpt vår internationella organisation att driva effektiva it-projekt, både mellan länder och mot leverantörer. Vi har nu en stabilare grund med fler standardiserade processer när vi gör nya M&A-affärer. Bland annat kommunikation, styrning ...

Marcus Johansson

IT manager

"När vi behövde hjälp med tekniska bitar runt en rebranding var EdgeGuide snabba med att få på plats det vi behövde. När vi gör nya bolagsaffärer så är EdgeGuide en självklar stöttepelare som ser till att både strategiska och operativa processer är på plat...

Anna Börjesson

CMO

"EdgeGuide är ett av de mest pålitliga och kompetenta it-företagen jag någonsin jobbat med. Hög integritet och hög kunskapsstandard. Med det mycket handlingskraftiga och kunniga teamet kunde vi skapa en effektiv implementation av Microsoft 365 i en komplex...

Christian Kohl

COO

"Vi litar på EdgeGuide och deras expertis. När vi ville vidareutveckla vår plattform med verktyg för administrering och automatisering så var det en självklarhet att fortsätta det goda samarbetet."

Robert Nibelius

VD/CEO

"EdgeGuide var en viktig partner i vår transformationsresa, med deras metodik kunde vi på ett systematiskt och framgångsrikt sätt migrera mycket av vår affärslogik till molnet."

Vladimir Simic

CIO

"Vi valde att jobba med EdgeGuide när vi var i startgroparna för vårt adoption-initiativ. EdgeGuide hjälpte oss att hitta ett adoption-ramverk och ett angreppssätt som passar vår organisation."

Ellen Stenmar

IT Manager Training and Education

"Genom att säkerheten sätts i främsta rummet är det tryggt att driva projekt tillsammans med EdgeGuide."

Sune Nanberg

VD/CEO

”Med EdgeGuides hjälp lyckas vi flytta våra Lotus Notes applikationer till Office 365 och har nu en tydlig strategi för hur framtida migreringar ska genomföras.”

Thomas Hansén

Head of IT

"EdgeGuide kan alltid möta riktigt komplexa tekniska utmaningar och samtidigt tillfredsställa säkerhetsbranschens högt ställda krav på cybersäkerhet."

Anders Johansson

VD/CEO

Aktuellt

Relaterade artiklar

Blogg
Microsoft Teams – 5 år senare
Det har gått ganska precis ett halvt decennium sedan Microsoft lanserade Microsoft Teams för allmänheten. Och de senaste åren har utvecklingen gått me...
Blogg
Dataklassificering – en översikt
Med den ökande cyberbrottsligheten så är det svårt att hålla jämna säkerhetssteg. It-säkerhetsbolaget Truesec uppger bland annat att ransomware-attack...
Blogg
Rekommendationer för att stärka uppköpets it
Fusioner och förvärv, eller mergers & acquisitions – förkortat M&A, är ett numera vanligt sätt att öka ett bolags omsättning. M&A-affärer ...