Om oss

EdgeGuide är ett företag som hjälper kunder med värdeskapande IT-strategier och -säkerhet, samt den tekniska implementationen. Vi stöttar ledningsgrupper för stora och internationella bolag med starkt tillväxtfokus, där vi ser till att IT främjar organisationen.

Vilka vi är

Om EdgeGuide

EdgeGuide är IT-rådgivare som har kompetensen för att utföra tekniska projekt. Vi kopplar alltid våra projekt till värdeskapande faktorer för kunden.

En startpunkt för kunder brukar vara att migrera från en on premise-lösning eller från en molnplattform till Microsoft 365 eller Azure. Vi ser dels till att migreringsprojektet går som det ska, men också att kunden är framtidssäkrad i Microsoft-plattformen.

I alla IT-förändringsprojekt är tekniken ofta mycket lättare att genomföra än det organisatoriska. EdgeGuide arbetar med bolag i många länder och har erfarenhet av komplexa organisationer. Vi vet därför hur förändringsprojekt behöver drivas för att skapa affärsresultat.

Nycklarna till framgång är tydliga mål, väldefinierad arbetsstruktur samt effektiv och tydlig governance.

EdgeGuide har arbetat med att skapa effektiva IT-lösningar sedan år 2000. Med ett arbetssätt som främjade kundernas lönsamhet och drift blev EdgeGuide snabbt ett självklart namn för bolag som ville förbättra sin digitala arbetsplats.

Under 2010-talet växte möjligheterna att samarbeta i molnet, mycket tack vare lanseringen av Office 365. EdgeGuide var inte sena med att förstå möjligheterna. Microsoft 365 och Azure är i dag hörnstenar i EdgeGuides verksamhet, även om vi fortfarande kan dra nytta av erfarenheterna från olika OpenSource-plattformar.

EdgeGuide arbetar enligt 3C: Competent, Committed och Confident. Vi har kunskapen att lösa problem, vi respekterar kundens tid och budget, och vi levererar med stolthet och självsäkerhet.

För att få ett ansikte på några av oss på EdgeGuide, se vår presentationsfilm här under.

Referenser

Vad våra kunder säger om oss

Primär logga för företaget Onitio

"Vi stod inför en mångfacetterad och komplex migrationsutmaning efter en carve-out. Vi kontaktade EdgeGuide som förespeglade en smidig övergång från Google Workspace till Microsoft 365 med minimal påverkan på verksamheten – och de levererade felfritt. De försåg oss också med kommunikationsstrategier...

Erik Myrstuen

CIO, Onitio

The primary logo of the company twoday

"EdgeGuide visade sig vara den perfekta partnern för vår migreringsresa från Google Suite till Microsoft 365. Tjänsterna som EdgeGuide tillhandahöll var skräddarsydda för att möta våra unika krav, blandningen av tålamod och skicklighet navigerade oss genom den nödvändiga förändringsresan. På twoday ...

Finn Uldum

Technical Director, twoday

"Vi behöver professionella leverantörer och EdgeGuide passar bra in i vårt team. Eftersom vi lever i ständig förändring så behöver vi avancerad it-projektledning och modellering inom it-arkitektur. Konsulterna på EdgeGuide tänker långsiktigt men får snabbt processer i rullning. Vi rekommenderar Edge...

Krister Tånneryd

COO

"EdgeGuide har hjälpt vår internationella organisation att driva effektiva it-projekt, både mellan länder och mot leverantörer. Vi har nu en stabilare grund med fler standardiserade processer när vi gör nya M&A-affärer. Bland annat kommunikation, styrning och kostnadseffektivitet har blivit bättre t...

Marcus Johansson

IT manager

"När vi behövde hjälp med tekniska bitar runt en rebranding var EdgeGuide snabba med att få på plats det vi behövde. När vi gör nya bolagsaffärer så är EdgeGuide en självklar stöttepelare som ser till att både strategiska och operativa processer är på plats."

Anna Börjesson

CMO

"EdgeGuide är ett av de mest pålitliga och kompetenta it-företagen jag någonsin jobbat med. Hög integritet och hög kunskapsstandard. Med det mycket handlingskraftiga och kunniga teamet kunde vi skapa en effektiv implementation av Microsoft 365 i en komplex och decentraliserad global organisation."

Christian Kohl

COO

"Vi litar på EdgeGuide och deras expertis. När vi ville vidareutveckla vår plattform med verktyg för administrering och automatisering så var det en självklarhet att fortsätta det goda samarbetet."

Robert Nibelius

VD/CEO

"EdgeGuide var en viktig partner i vår transformationsresa, med deras metodik kunde vi på ett systematiskt och framgångsrikt sätt migrera mycket av vår affärslogik till molnet."

Vladimir Simic

CIO

"Vi valde att jobba med EdgeGuide när vi var i startgroparna för vårt adoption-initiativ. EdgeGuide hjälpte oss att hitta ett adoption-ramverk och ett angreppssätt som passar vår organisation."

Ellen Stenmar

IT Manager Training and Education

"Genom att säkerheten sätts i främsta rummet är det tryggt att driva projekt tillsammans med EdgeGuide."

Sune Nanberg

VD/CEO

Nyheter
CyberTalk 60 Minutes – 13 mars 2024, kl. 09:00–10:00
Den 13:e mars 2024 anordnar NetNordic den första webbsändningen av programmet CyberTalk 60 Minutes för 2024. Vårens avsnitt kretsar kring framtiden oc...
Blogg
Vad är Microsoft Teams Premium?
Dundersuccén Microsoft Teams har knappt någon kunnat undgå. Under Covid-19 var samarbetsplattformen en av de större spelarna som möjliggjorde effektiv...
Nyheter
NetNordic förvärvar EdgeGuide
NetNordic har en central roll som systemintegratör i Norden och fokuserar på affärskritiska lösningar och tjänster. Vår djupa kompetens inom säkerhet,...