Om oss

EdgeGuide är ett företag som fokuserar på molntjänster och affärslogik. På EdgeGuide strävar vi mot att sudda ut gränsen mellan omöjligt och möjligt, och hjälper andra som vill göra samma sak. Ingen utmaning är för stor – och vi finns där från start till mål.

Vilka vi är

Om EdgeGuide

EdgeGuide bygger applikationer som höjer produktiviteten i organisationers kärnverksamheter. Vi tillhandahåller program och tjänster som hjälper it-avdelningar effektivisera hanteringen av sina molnlösningar.

EdgeGuide har som vision att effektivisera it-användningen bland företag. Och det hade vi redan år 2000, då vår resa började i ett litet kontor i Nacka. Förutom att ännu vara stockholmsbaserade har vi bevarat samma starka vilja och drivkraft som när vi började.

Under de 10 första åren var det huvudsakliga samarbetet med IBM. Många projekt gällde utveckling av specialanpassade it-lösningar och förvaltningen av dessa. Med ett arbetssätt som främjade kundernas lönsamhet och drift blev EdgeGuide snabbt ett självklart namn för svenska företag som ville förbättra sin digitala arbetsplats.

Under 2010-talet växte möjligheterna att arbeta online och i molnet, delvis tack vare lanseringen av det som då kallades Office 365 – som i dag heter Microsoft 365. EdgeGuide var inte sena med att förstå möjligheterna med den spännande utvecklingen. Microsoft 365 och Sharepoint Online är i dag viktiga delar av EdgeGuides verksamhet men rötterna i bland annat open source lever fortfarande kvar.

På EdgeGuide är vi envetna. Därför har vi utvecklat bred kunskap och djup expertis. Vi har bidragit till ökad omsättning och produktivitet för globala företag, offentliga verksamheter och nischade teknikföretag och allt däremellan. Genom åren har vi hanterat många plattformar och har skaffat erfarenhet av att migrera applikationer, digitalisera arbetsflöden, utveckla anpassade lösningar, men även av att förvalta och underhålla applikationer och licenser.

Vi på EdgeGuide har en nyfikenhet som genomsyrar allt vi gör och varje stund är en möjlighet att utvecklas. Törsten att lära är något som vi försöker förmedla till så väl kunder och kollegor som till vänner och familj.

Referenser

Vad våra kunder säger om oss

"Vi behöver professionella leverantörer och EdgeGuide passar bra in i vårt team. Eftersom vi lever i ständig förändring så behöver vi avancerad it-projektledning och modellering inom it-arkitektur. Konsulterna på EdgeGuide tänker långsiktigt men får snabbt processer i rullning. Vi rekommenderar Edge...

Krister Tånneryd

COO

"EdgeGuide har hjälpt vår internationella organisation att driva effektiva it-projekt, både mellan länder och mot leverantörer. Vi har nu en stabilare grund med fler standardiserade processer när vi gör nya M&A-affärer. Bland annat kommunikation, styrning och kostnadseffektivitet har blivit bättre t...

Marcus Johansson

IT manager

"När vi behövde hjälp med tekniska bitar runt en rebranding var EdgeGuide snabba med att få på plats det vi behövde. När vi gör nya bolagsaffärer så är EdgeGuide en självklar stöttepelare som ser till att både strategiska och operativa processer är på plats."

Anna Börjesson

CMO

"EdgeGuide är ett av de mest pålitliga och kompetenta it-företagen jag någonsin jobbat med. Hög integritet och hög kunskapsstandard. Med det mycket handlingskraftiga och kunniga teamet kunde vi skapa en effektiv implementation av Microsoft 365 i en komplex och decentraliserad global organisation."

Christian Kohl

COO

"Vi litar på EdgeGuide och deras expertis. När vi ville vidareutveckla vår plattform med verktyg för administrering och automatisering så var det en självklarhet att fortsätta det goda samarbetet."

Robert Nibelius

VD/CEO

"EdgeGuide var en viktig partner i vår transformationsresa, med deras metodik kunde vi på ett systematiskt och framgångsrikt sätt migrera mycket av vår affärslogik till molnet."

Vladimir Simic

CIO

"Vi valde att jobba med EdgeGuide när vi var i startgroparna för vårt adoption-initiativ. EdgeGuide hjälpte oss att hitta ett adoption-ramverk och ett angreppssätt som passar vår organisation."

Ellen Stenmar

IT Manager Training and Education

"Genom att säkerheten sätts i främsta rummet är det tryggt att driva projekt tillsammans med EdgeGuide."

Sune Nanberg

VD/CEO

”Med EdgeGuides hjälp lyckas vi flytta våra Lotus Notes applikationer till Office 365 och har nu en tydlig strategi för hur framtida migreringar ska genomföras.”

Thomas Hansén

Head of IT

"EdgeGuide kan alltid möta riktigt komplexa tekniska utmaningar och samtidigt tillfredsställa säkerhetsbranschens högt ställda krav på cybersäkerhet."

Anders Johansson

VD/CEO

Partners
Blogg
Microsoft Teams – 5 år senare
Det har gått ganska precis ett halvt decennium sedan Microsoft lanserade Microsoft Teams för allmänheten. Och de senaste åren har utvecklingen gått me...
Blogg
Dataklassificering – en översikt
Med den ökande cyberbrottsligheten så är det svårt att hålla jämna säkerhetssteg. It-säkerhetsbolaget Truesec uppger bland annat att ransomware-attack...
Blogg
Tips för att migrera från Exchange on-premises till Office 365
Att börja använda Exchange Online är ett bra sätt att dra nytta av kraften i molnet och samtidigt dra ner på driftkostnader från lokala servrar. Vanli...