Om oss

EdgeGuide är ett företag som fokuserar på molntjänster och affärslogik. På EdgeGuide strävar vi mot att sudda ut gränsen mellan omöjligt och möjligt, och hjälper andra som vill göra samma sak. Ingen utmaning är för stor – och vi finns där från start till mål.

Vilka vi är

Om EdgeGuide

EdgeGuide hjälper företag att snabbt och säkert migrera till och använda molntjänster i sin verksamhet för ökad operationell effektivitet och högsta möjliga säkerhet. Vi gör det genom högeffektivt genomförande, välutvecklade processer och teknisk kompetens.

I förändringsprojekt är tekniken ofta den ”lätta biten”. På EdgeGuide har vi djup kunskap om tekniken men vår verkliga styrka är att driva molnprojekt som skapar snabba affärsresultat.  Vi har många exempel på projekt som tidigare ”stått och stampat” där vi drivit hela processen i mål på några veckor.

Nycklarna till framgång är tydliga mål, väldefinierad arbetsstruktur, skapandet av engagemang i alla berörda delar av organisationen samt effektiv och tydlig governance.

EdgeGuide har arbetat med att skapa effektiva IT-lösningar sedan år 2000. Med ett arbetssätt som främjade kundernas lönsamhet och drift blev EdgeGuide snabbt ett självklart namn för svenska företag som ville förbättra sin digitala arbetsplats.

Under 2010-talet växte möjligheterna att samarbeta i molnet, mycket tack vare lanseringen av Office 365. EdgeGuide var inte sena med att förstå möjligheterna. Microsoft 365 och Azure är i dag viktiga delar av EdgeGuides verksamhet, samtidigt som vi kan dra nytta av våra erfarenheter från olika OpenSource-plattformar.

På EdgeGuide är vi envetna. Därför har vi utvecklat bred kunskap och djup expertis. Vi har bidragit till ökad omsättning och produktivitet för globala företag, offentliga verksamheter och nischade teknikföretag och allt däremellan. Genom åren har vi hanterat många plattformar och har skaffat erfarenhet av att migrera applikationer, digitalisera arbetsflöden, utveckla anpassade lösningar, men även av att förvalta och underhålla applikationer och licenser.

Vi på EdgeGuide har en nyfikenhet som genomsyrar allt vi gör och varje stund är en möjlighet att utvecklas. Törsten att lära är något som vi försöker förmedla till så väl kunder och kollegor som till vänner och familj.

Referenser

Vad våra kunder säger om oss

"Vi behöver professionella leverantörer och EdgeGuide passar bra in i vårt team. Eftersom vi lever i ständig förändring så behöver vi avancerad it-projektledning och modellering inom it-arkitektur. Konsulterna på EdgeGuide tänker långsiktigt men får snabbt processer i rullning. Vi rekommenderar Edge...

Krister Tånneryd

COO

"EdgeGuide har hjälpt vår internationella organisation att driva effektiva it-projekt, både mellan länder och mot leverantörer. Vi har nu en stabilare grund med fler standardiserade processer när vi gör nya M&A-affärer. Bland annat kommunikation, styrning och kostnadseffektivitet har blivit bättre t...

Marcus Johansson

IT manager

"När vi behövde hjälp med tekniska bitar runt en rebranding var EdgeGuide snabba med att få på plats det vi behövde. När vi gör nya bolagsaffärer så är EdgeGuide en självklar stöttepelare som ser till att både strategiska och operativa processer är på plats."

Anna Börjesson

CMO

"EdgeGuide är ett av de mest pålitliga och kompetenta it-företagen jag någonsin jobbat med. Hög integritet och hög kunskapsstandard. Med det mycket handlingskraftiga och kunniga teamet kunde vi skapa en effektiv implementation av Microsoft 365 i en komplex och decentraliserad global organisation."

Christian Kohl

COO

"Vi litar på EdgeGuide och deras expertis. När vi ville vidareutveckla vår plattform med verktyg för administrering och automatisering så var det en självklarhet att fortsätta det goda samarbetet."

Robert Nibelius

VD/CEO

"EdgeGuide var en viktig partner i vår transformationsresa, med deras metodik kunde vi på ett systematiskt och framgångsrikt sätt migrera mycket av vår affärslogik till molnet."

Vladimir Simic

CIO

"Vi valde att jobba med EdgeGuide när vi var i startgroparna för vårt adoption-initiativ. EdgeGuide hjälpte oss att hitta ett adoption-ramverk och ett angreppssätt som passar vår organisation."

Ellen Stenmar

IT Manager Training and Education

"Genom att säkerheten sätts i främsta rummet är det tryggt att driva projekt tillsammans med EdgeGuide."

Sune Nanberg

VD/CEO

”Med EdgeGuides hjälp lyckas vi flytta våra Lotus Notes applikationer till Office 365 och har nu en tydlig strategi för hur framtida migreringar ska genomföras.”

Thomas Hansén

Head of IT

"EdgeGuide kan alltid möta riktigt komplexa tekniska utmaningar och samtidigt tillfredsställa säkerhetsbranschens högt ställda krav på cybersäkerhet."

Anders Johansson

VD/CEO

Blogg
Phishers Successfully Baited Dropbox
On October 14, 2022, the well-known file hosting platform Dropbox fell victim to a phishing attack. A threat actor created a lookalike CircleCI websit...
Blogg
Microsoft Entra gör entré
Under den årliga Microsoft-konferensen Ignite så brukar Microsoft tillkännage nya initiativ och produkter. Så även under 2022 års upplaga. En av de me...
Blogg
Investeringar inom it- och informationssäkerhet
Mängden av ämnen och undergrupper inom it-, informations- och cybersäkerhet gör begreppet säkerhet svårt att sätta fingret på. Det finns praktiska, te...