Modern JavaScript gör utveckling av helt skräddarsydda applikationer enkel. EdgeGuide bygger snabbare, smartare och effektivare webblösningar med eller utan CMS

Modern webbutveckling - Headless CMS

Begreppet låter konstigt när man hör det första gången, eller hur? Man kan komma att tänka på förvirring och oordning. Varför skulle någon vilja ha ett CMS (Content Management System) utan ”huvud” eller tänk hellre användargränssnitt? Man ställer sig frågan...

Tänk på ett traditionellt CMS - Det finns ett givet och ganska hårt styrt sätt att presentera innehåll. Man är hänvisad till en mer eller mindre given mängd mallar och moduler.

Men något har hänt - Moderna javascriptramverk och api-eran gör att det är mycket enklare att bygga och presentera nya webbtjänster på precis det sätt man vill ha det utan ett CMS för presentationen i webbläsaren. Redaktörernas hantering av själva innehållet, kan om man så vill, fortfarande ske från Wordpress, Drupal eller andra CMS som har öppna API:er.

Skillnaden - är att presentationen och applikationen kan vara helt fri från innehållet. Ena gången en mobilapp. Andra gången en e-commerce sajt i en webbläsare. Det ger en helt annan flexibilitet och nya möjligheter till innovativa riktigt interaktiva lösningar.

Modern JavaScript gör utveckling av helt skräddarsydda applikationer enkel.

Varför bryr vi oss om och arbetar med detta? - EdgeGuide har byggt smarta och effektiva webblösningar i många år. Varför ska man som kund bry dig om moderna ramverk och Headless CMS?